De eerste twee Top Bar Hives zijn een feit!


Vandaag zijn de eerste twee Top Bar Hives aangeschaft. Dat is een feestje waard. Het houden van bijen in Top Bar Hives geeft een heel andere beleving dan imkeren met spaarkasten. De driehoekig gevormde kast staat als het ware op de punt en er worden alleen latjes in gelegd waar de bijen zelf hun raat aan gaan bouwen. Het bijen houden in een TBH staat heel dicht bij de natuur, is gericht op een pure natuurbeleving en is meer gericht op het houden van bijen, dan op het verrichten van imkertechnische handelingen. Dit past bij mijn kijk op de natuur en hoe wij daar mee om behoren te gaan. Daarom gebruik ik ook geen bestrijdingsmiddelen tegen ziekten en besmettingen en grijp ik niet in bij het zwermen. Conventionele methoden van imkeren zijn effectief, maar “Top Bar Bijenhouden” is eenvoudiger, goedkoper in aanschaf en exploitatie, duurzamer, geeft de bijen meer vrijheid, levert dezelfde bestuiving op en resulteert voor de imker en zijn omgeving in: heerlijke raat- of lekhoning.IMG_5585

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RELATED POST

Het : Het “200 – Bijenkasten – Project “

Wilt u donateur worden of eenmalig doneren dan kunt u op de volgende knop klikken die u door het betalingsproces…

Haantjesdag Woudenberg op zaterdag 9 juni

Ook Imkerij Woudenberg Het Kloosterhofje zal op de Woudenbergse Haantjesdag 2018 deelenemer zijn.

Zoveel te vertellen…

Er valt zoveel te vertellen maar we hebben er gewoonweg de tijd niet voor gehad en lijken dat de komende…

Oog voor de details van de natuur.

Op een stylshoot van Tealounge op Slot Zeist werden wij verrast door deze hommel die het boeket bezocht. Fotografe Freya…