Een wereld zonder bijen, ondenkbaar!

Vergeet nu eens even de honing, pollen en royal jelly die van de bijen komen. Denk alleen al aan tomaten, bonen, uien en wortels. Dan noem ik nog niet eens de honderden andere groenten en vruchten die afhankelijk zijn van de bestuiving door bijen. Ook het vee heeft de bestuiving van de planten, die zij als voer eten, nodig, bijvoorbeeld klaver. Geen mens in zijn vindingrijkheid kan ooit het werk van bijen vervangen. Men realiseert zich niet hoe eenvoudig het is om hun werk als bestuiven te helpen of te hinderen noch hoeveel er verloren gaat als bijen verloren gaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RELATED POST

18 augustus 2018 NK Dorsen Vlegelmutsen en Vlegelgrietjes

  Nederlands Kampioenschap Dorsen 2018 Ieder jaar wanneer de rogge rijp is worden in Nederland de Nationale Historische Dorskampioenschappen gehouden.…

Vernieuwde Site

De vernieuwde site heeft even wat voeten in de aarde gehad. Heeft nog net geen wortel schoten. Maar hier is…