Help! een Bijenzwerm

Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek. Een zwerm is niet gevaarlijk. Blijf rustig en houd afstand. Bel, app, sms, chat of mail Desiree Holtkamp, zij is imker. Deze komt graag langs om de zwerm op te halen. Desiree is te bereiken via Imkerij Woudenberg het Kloosterhofje op Facebook chat Imkerij Woudenberg Het Kloosterhofje, info@hetkloosterhofje.nl of via 0616110119.

Wat is een bijenzwerm?
Van mei tot juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. 
Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm een tussenstop. Ze vormen een klont bijen aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen. In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’.
Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Ze zijn alleen op doorreis en hebben niets te verdedigen.

Advies: Neem afstand tot een zwerm en laat het geheel met rust. 

Desiree Holtkamp is te bereiken bij Imkerij Woudenberg het Kloosterhofje op Ekris 72, in Woudenberg, via Facebook Imkerij Woudenberg Het kloosterhofje, info@hetkloosterhofje.nl of via 0616110119.